снимки: Ретро музейПоради пълното  бездействието и безхаберие  на Община Варна

...
снимки: Ретро музейПоради пълното  бездействието и безхаберие  на Община Варна
Коментари Харесай

Поредна загуба за страната и Варна. Ретро музей и музей - Восъчни фигури напускат държавата

снимки: Ретро музей

Поради пълното  бездействието и безхаберие  на Община Варна и страната, България е на път да загуби два неповторими музея. Създателят на Ретро музей, Цветан Атанасов разгласи в профила си във Facebook преди дни, че напуща страната, омерзен и погнусен от всичко тук. Вижте какво написа той:

Здравейте, другари!

Трябва да Ви призная нещо доста значимо.

Поради ужасната минала година и очертаващата се тази да е същата и при цялостната липса на помощ от страната и Община Варна, " Ретро музей " напуща България. И освен той. Музей " Восъчни фигури " също напуща, в който има към този момент над 70 фигури. В двата музея на " Мадам Тюсо " в Истанбул и Прага взети дружно има по-малко фигури. Не знам дали му пука на някой за просвета в България, макар че имаме Министерство на културата, само че средата, която основават за сходна активност е враждебна, непоносима и извънредно нетърпима.



Апелирам към всички българи в чужбина и освен, да помислят къде би било удачно да преместим тези неповторими музеи. Ще съм признателен на всеки, който може да направи контакт или спомага за връзка с локалните управляващи, кмет на възможна бъдеща локация за музеите. Някой от Вас може да бъде идващият шеф, а за какво не и съучастник на бъдещите музеи.



Необходими са към 2000 кв.м. зала. На всяко едно друго място бихме били по-добре признати и сигурно повече ценени от Варна. Не ми е елементарно да Ви призная всичко това, само че 6 години страдания са ми задоволителни. И преди пандемията не ми е било леко, само че в този момент е безусловно невероятно. За страдание, Варна прогресивно понижа туристопотока си към нея, а без задоволително туристи мега планове като тези два музея са обречени. Аз имам вид за Румъния, само че ще се веселя да видя и други благоприятни условия.



Благодаря на всички, които ни подкрепяхте през тези години! Благодаря на управата и най-много на притежателя на Гранд мол за правилното и приятелско отношение до момента! 



Моля, споделяйте този мой зов, с цел да стигне до повече хора! А който желае да ни посети, може да го стори до 31.12. 2021г., в случай че изобщо издържим до тази дата.

 



*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР